نصاب ایزوگام دلیجان و شرق در کرج

با بیش از 30 سال سابقه، شرکت ایزوگام پلاس شما را از مشکلات دائمی مانند رطوبت، پوسته شدن رنگ و غیره محافظت می کند. شعبه های البرز : ۳۴۴۳۶۶۰۷-۰۲۶/۰۲۶-۳۶۵۴۷۷۲۰ تهران و شهریار : ۶۵۵۶۲۵۶۰-۰۲۱ مشاوره نصب و اجرا:۰۹۱۹۷۷۴۱۰۴۳

نحوه فرآیند شیب بندی پشت بام

شیب بام باید چقدر باشد؟ نحوه فرآیند شیب بندی پشت بام چیست؟ مصالح لازم برای شیب بندی پشت بام چیست؟ برای اطلاع در مورد نصب ایزوگام در کرج بر روی این لینک کلیک کنید.

انواع روش های شیب سازی سطوح

برای اجرای عملیات شیب سازی سطوح، با توجه به محل قرار گرفتن سطح مورد نظر، باید از روش های مختلفی استفاده شود. در ادامه هر یک از این روش ها اشاره شده است:

  • تسطیح یا مسطح کردن خاک: این روش به معنای شیب سازی زمین هایی است که شیب ملایمی دارند. پس از انجام عملیات شیب سازی اقدامات بعدی همانند زیرسازی، روسازی، آسفالت کای و غیره باید انجام شود.
  • بلوک گزاری: روش بلوک گزاری برای عملیات های خیابان و پیاده روکشی استفاده می شود. این روش برای شیب بندی پشت بام پیش از ایزوگام کردن استفاده ای نمی شود. برای اجرای این روش شیب مورد نیاز در سطحی صاف با استفاده از زیرسازی بلوک و ابزارهایی همانند شلنگ تراز، شمشه و ترازیاب انجام می شود.
  • خاکریزی: یکی دیگر از روش های شیب بندی پشت بام قبل از ایزوگام کردن، خاکریزی است. عملیات خاکریزی در ارتفاع 25 سانتی متری اجرایی می شود. پس از آن خاک را مرطوب می کنند. این کار به این علت انجام می شود که خاک پیش از اجرای سیمان کاری کاملا نشست کند. سپس خاک با ماشین هایی مانند غلتک آنقدر کوبیده می شود که کاملا متراکم و سفت شود.
  • نخاله ریزی: این روش هم یکی دیگر از روش های رایج است که برای شیب بندی بام پیش از ایزوگام کردن مورد استفاده قرار می گیرد. چنین روشی بیشتر در محوطه سازی رایج است. برای اجرای این روش از مصالحی همانند خرده بلوک های سیمانی و سفالی و خرده آجر استفاده می کنند.

دلیل اهمیت شیب بندی بام

شیب بندی بام پیش از نصب و اجرای ایزوگام، یک اقدام ضروری محسوب می شود. زیرا سطح پشت بام به علت عوامل جوی همانند برف و باران تحت تاثیر قرار می گیرد و با زهکشی مناسب، امکان خروج آب از سطح آن فراهم می شود. این اقدام مهم مخصوصا در شهرهایی که بارندگی در آن زیاد است، باید با روش های ویژه ای انجام شود؛ به طوری که غالبا به جای احداث سقف مسطح، سقف به شکل شیب دار ساخته می شود. اما در شهرهایی که بارندگی در آن کم یا متوسط است، اجرای شیب بندی روی پشت بام لازم است. زیرا در صورتی که این کار به شکل اصولی انجام نشود، به مرور زمان تخریب سقف را به دنبال دارد.

شیب بام باید چقدر باشد؟

برای آن که آب برف و باران به سمت ناودان ها جریان یابد، باید شیب بام در حدود یک تا سه درصد باشد. مقدار شیبی که انتخاب می شود به مقدار بارندگی بستگی دارد. در منطقه ای که بارندگی شدیدی در ایام سال در آن اتفاق می افتد میزان شیب لازم باید در حدود سه درصد باشد. برای آن که درصد شیب تعیین شود باید فاصله قسمت مورد نظر تا ناودانی اندازه گیری شود. زیرا بلندی شیب بام به طول آن بستگی دارد.

مصالح لازم برای شیب بندی پشت بام

مصالح زیر برای اجرای شیب بندی پشت بام لازم است:

  • خرده آجر
  • سوخته ذغال سنگ
  • جوش کارخانه های آجرپزی
  • پوکه معدنی یا صنعتی
  • سرکف کارخانه ذوب آهن
  • فوم بتن
  • و غیره.

نحوه اجرای شیب بندی بام

شیب پشت بام باید به سمت سوراخ ناودانی ها باشد. سوراخ ناوادانی ها در دو محل ایجاد می شود که در ادامه به بررسی آن پرداخته ایم.

قرار گرفتن سوراخ ناودانی در میانه های پشت بام

در چنین حالتی طول شیب نقاط تا سوراخ ناودانی اندازه گیری می شود. سپس با استفاده از روش کروم گزاری بلندی هر چهار گوشه پشت بام اندازه گیری می شود. برای انجام ریسمان کشی بین کروم ها از روش شمشه گیری استفاده می شود. محل قرار گرفتن سوراخ ناودانی کرومی نازک و مسطح قرار داده می شود. به قسمت هایی که در بین شمشه ها به دست می آید لچکی گفته می شود. این قسمت ها باید با مصالح مورد نیاز پر شود. سطح شیب هم با روش شمشه کشیدن سطح بین دو شمشه محاسبه می شود

قرار گرفتن سوراخ ناوادانی در گوشه ها و کناره های پشت بام

اگر محل ناودانی ها در گوشه ها یا کناره های پشت بام قرار بگیرد، شیب بام از میانه های پشت بام به کناره ها و گوشه ها کشیده خواهد شد. در این حالت هم تمام اقدامات از جمله اندازه گیری شیب، کروم گیری، شمشه گیری و نیز پر کردن لچکی ها به همان ترتیب قبلی انجام می شود.

منبع: شیب بندی پشت بام