چه نکاتی را باید در نصب ایزوگام رعایت کنیم؟
چه نکاتی را باید در نصب ایزوگام رعایت کنیم؟ اگر بخواهیم سقف خود را ایزوگام کنیم باید چه کنیم؟ چه مواردی را باید در هنگام نصب عایق رطوبتی رعایت کنیم؟ اگر بخواهیم دنبال نمایندگی ایزوگام در کرج باشیم باید چه کنیم؟
برخی از استانداردها و مشخصات نصب ایزوگام:
- استحکام کششی، ازدیاد طول و بازیابی پس از کشش. (ASTM D 638)
- توانایی پل زدن ترک (ASTM C 1305)
- قدرت پارگی (ASTM D 624)
- چسبندگی در شرایط مرطوب و خشک (ASTM D 7234، 719 و 794)
- نفوذپذیری بخار آب (ASTM E 96)
- مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش (ASTM D 4587, 5894, 6695)
نکات مهم در نصب ایزوگام
نصب ایزوگام کاری تخصصی است و به تخصص و مهارت نصاب بستگی دارد. ام با وجود این باید به نکات مهمی به هنگام نصب آن توجه کرد تا کیفیت کار به میزان زیادی افزایش یابد. اگر چه بیشتر نصاب های حرفه ای این نکات را رعایت می کنند اما با این حال بیان این نکات قطعا برای افرادی که قصد نصب ایزوگام در منزل یا ساختمان خود را دارند مفید خواهد بود. زیرا می توانند از کیفیت کار نصاب آگاهی پیدا کنند. نصب ایزوگام در کرج توسط نصاب های شرکت های مختلف انجام می شود که رعایت این نکات می تواند نشان دهنده حرفه ای و ماهر بودن نصاب باشد. در ادامه به بررسی هر یک از این نکات پرداخته ایم.
کیفیت جنس ایزوگام
می توان گفت یکی از مهم ترین نکات به هنگام نصب ایزوگام، کیفیت جنس و مواد اولیه ایزوگام است. زیرا در صورت استفاده از جنس و مواد اولیه مرغوب در تولید ایزوگام، می توان انتظار این را داشت تا عایق بتواند تا چندین سال دوام آورد. همچنین باید روی رول های ایزوگام علامت استاندارد حک شده باشد که نشان دهنده کیفیت قابل قبولی است. معمولا هر اندازه عمل نصب ایزوگام بدون مشکل و ایراد خاصی اجرا شود، اما اگر کیفیت عایق در حد پایینی باشد، می توان پیش بینی کرد که خرابی و آسیب دیدگی پیامد آن خواهد بود.
وضعیت سطح زیرین ایزوگام
زیرسازی ایزوگام و سطح زیرین آن در دوام و استحکام آن تاثیر زیادی دارد. لازم است این را بدانید که چسبندگی ایزوگام روی سطوحی همانند چوبی، سرامیکی و فلزی به خوبی عمل نمی کند و در مدت زمان طولانی از روی سطح کنده می شود و باعث به بار آمدن خرابی می شود. زیرا در سطوح فلزی و آهنی به علت منقبض و منبسط شدن و در سطح چوبی به علل ورم و خوردگی و نبود مقاومت و چسبندگی کافی بین سطح و لایه محافظ ایزوگام، با گذشت زمان دچار خرابی و کنده شدن از روی سطح می شود. اگر قصد دارید روی ایزوگام قدیمی، ایزوگام جدید نصب کنید، توصیه می شود برای این که عایق جدید به خوبی بچسبد، لایه آلومینیومی یا قلعی روی ایزوگام قدیمی کنده شده یا زخمی شود. در سرویس های بهداشتی و حمام ها نباید ایزوگام روی سطح کاشی یا سرامیک شده یا هر سطح صاف دیگری نصب شود. توصیه می شود نصب ایزوگام روی سطوح آجری یا گچی زخمی شده اجرا شود. البته بهتر است برای عایق کاری سرویس های بهداشتی و حمام ها از قیرگونی استفاده شود که در مقابسه با ایزوگام بهتر و مناسب تر است.
نصب ناودان ها در محل مناسب
در نصب ایزوگام محل قرارگیری ناودان ها اهمیت زیادی دارد. زیرا تنها مسیر تخلیه آب پشت بام ناودان ها هستند. از این رو شیب بندی پشت بام باید به نحوی اجرا شود که تمامی آب برف و باران به سمت ناودان جاری شده و از آن تخلیه شود. علاوه بر این نصب ایزوگام باید به نحوی باشد که باعث مسدود شدن مسیر تخلیه آب از ناودان ها نشود. به همین دلیل ضروری است که عایق ها به نحوی روی پشت بام نصب شوند که موازی شیب آن باشند. برای مطمئن شدن از رسیدن آب به ناودان، معمولا مقداری از ایزوگام را روی ناودانی می چسبانند. همچنین از گرفته نشدن ناودان با ایزوگام باید مطمئن شد.
منبع: نکات قابل توجه در نصب ایزوگام