چرا از پرایمر ایزوگام برای زیرسازی استفاده می کنند؟
چرا از پرایمر ایزوگام برای زیرسازی استفاده می کنند؟ خاصیت چسبندگی زیاد پرایمر زیرسازی ایزوگام به چه دردی می خورد؟ پرایمر ایزوگام چیست؟ به این منظور برای نصب ایزوگام در کرج و سایر شهرها در صورت نیاز باید زیرسازی شود که پرایمر ماده ضروری برای این کار است.
پرایمر ایزوگام چیست؟
پرایمر ایزوگام در واقع ماده ای سیاه متمایل به قهوه ای است که از ترکیب مواد معدنی خاص با قیر ساخته می شود. این ماده که در واقع شبیه به خمیر است با برخورداری از غلظت و چسبندگی نسبتا زیاد، یکی از مواد بسیار مناسب برای زیرسازی سطح زیرین ایزوگام محسوب می شود. در صورتی که بخواهیم این ماده را رقیق تر کنیم باید آن را با آب یا بنزین ترکیب کنیم و روی سطح مورد نظر بکشیم. پس از ریختن این ماده روی سطح، باید منتظر ماند تا کاملا خشک شود و سپس عملیات نصب ایزوگام را شروع کرد.
انواع پرایمر ایزوگام
پرایمر ایزوگام به انواع مختلفی از جمله بنزینی، قیری و آبی تقسیم می شود که هر یک کاربردها و مصارف مختلفی دارد. تمامی پرایمرها به دلیل آن که خاصیت چسبندگی بالایی دارند می توانند در عایق کاری اصولی و مناسب سقف و سایر بخش های ساختمان موثر باشند. انواع پرایمر در ادامه اشاره شده است:
- پرایمر بنزینی: کاربرد این نوع پرایمر ایزوگام برای محافظت از لوله های فلزی و سیمانی در مقابل پدیده خوردگی و فرسودگی بوده و مانع از نفوذ آب و رطوبت به درون لایه های سقف و داخل ساختمان می شود. بنزین و مواد نفتی حلال این نوع پرایمر است.
- پرایمر قیری: کاربرد این گونه پرایمر بیشتر برای آسفالت کاری سطح مورد نظر است. این نوع پرایمر بر پایه قیر و مواد معدنی ساخته می شود و برای رقیق شدن آن می توان از آب استفاده کرد. پرایمر قیری را می توان برای چسبندگی در سطوحی همانند آجری، آسفالته، بتنی و نیز سایر مصالح ساختمانی استفاده کرد.
- پرایمر آبی: به منظور مقاوم تر کردن ایزوگام و نیز ارتقای کیفیت عایق کاری در طولانی مدت، از این نوع پرایمر ایزوگام استفاده می شود. برای رقیق کردن این حلال هم می توان از آب استفاده کرد.

کاربردهای پرایمر ایزوگام
مزایای استفاده از پرایمر ایزوگام
این مایع پرکاربرد در نصب ایزوگام از مزایای متعددی برخوردار است که در ادامه به آن ها اشاره شده است:
- از آلوده شدن بستر کار و نشستن گرد و غبار جلوگیری می کند.
- باعث می شود ایزوگام بهتر و محکم تر به پشت بام بچسبد.
- از بتن در مقابل سولفات ها و کلریرها به خوبی محافظت می کند.
- در مقابل املاح نمکی بسیار مقاوم است.
- در صورت وجود ایرادات در بتن یا سیمان سطح مورد نظر، آن ها را کاملا برطرف می کند.
- باعث افزایش دقت نصابان به هنگام عملیات نصب ایزوگام می شود.
- عمر ایزوگام و سایر عایق های رطوبتی را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.
- از نفوذ رطوبت و بخار آب به درون ساختمان جلوگیری می کند.
- این ماده قابلیت اشتعال ندارد.
- محیط زیست را آلوده نمی کند.
- در برابر مواد اسیدی و قلیایی مقاوم است.
- در هر گونه موادی می توان استفاده کرد.
کاربردهای پرایمر ایزوگام
- می توان گفت کاربرد عمده پرایمر ایزوگام برای چسباندن محکم ایزوگام به سطوح مورد نظر و ارتقای عملکرد آن است.
- در جاهایی که بتن ها با خاک پوشانده و مدفون می شود، پرایمر می تواند از این بتن ها به خوبی محافظت کند.
- این ماده برای عایق کاری قسمت های مختلف ساختمان از قبیل پی، دیوارها، سرویس بهداشتی، حمام، پارکینگ، استخر و امکان دیگر همانند پل ها، انبارها، کانال های آب رسانی و …. مصرف می شود.
- به دلیل آسیب پذیری سطوح آجری در براب نمک ها، در محیط هایی که آلودگی بسیار دارند، می توان از پرایمر برای محافظت از سطوح آجری استفاده کرد.
- از ترکیب پرایمر قیری با ماسه، ماده ای به نام ماسه سرد یا پیش ساخته، ایجاد می شود. از این ماده می توان بر حسب ضرورت و در مواقع خاصی استفاده کرد.

هزینه اجرای پرایمر ایزوگام
هزینه اجرای پرایمر ایزوگام
مسلما مشتریان به دنبال اجرای پرایمر در سطوح مختلف ساختمان خود و نیز در سایر اماکن با هزینه مقرون به صرفه هستند. علاوه بر این کیفیت اجرای پرایمر ایزوگام و سرعت در انجام کار نیز از جمله دیگر خواسته های مشتریان است. پرایمر در مقایسه با قیر ماده ای است که هم چسبندگی فوق العاده ای روی سطح دارد و هم این که مصرف آن قبل از عملیات نصب ایزوگام باعث افزایش مقاومت و ماندگاری قابل ملاحظه عایق روی سطح خواهد شد. به طور کلی عواملی که روی هزینه اجرای پرایمر تاثیر دارند را می توان در مواردی از قبیل متراژ سطح مورد نظر، نوع پرایمر، نوع مواد اولیه ساخت آن، مکان اجرای پرایمر، میزان تخصص و مهارت پرسنل اجرا کننده، آماده سازی سطح مورد نظر برای اجرای پرایمر و نیز هزینه ایاب و ذهاب پرسنل دانست.
منبع: آشنایی با پرایمر ایزوگام و کاربردهای آن